Förtvivlan och glädje i en salig röra

Ja detta blogg inlägg kommer bli väldigt personligt.
De kanske alla är men detta är speciellt.
Jag kämpar verkligen varje dag med att försöka leva som alla andra men ni förstår jag lever inte på samma premisser som de flesta.
För när jag fyllde 18 år så fick jag en " glad" överaskning pappa och mamma hade skrivit massa saker på mej bilar o lägenheter och telefoner  och thorn hyr tv o massa annat.
Så utan min vetskap så var jag skuldsatt upp över öronen minst sagt.
 
De första min pappa sa till mej va att skaffa ett visa kort jenny de är jättebra då kan du handla o betala sen. :( JOVISST,, så med ett visa kort med 35000kr i kredit drog jag o min kompis runt i sverige o hade bus kul i typ en vecka, sen va pengarna slut.
Detta va 1991 så 35000 kr va hur mycket som helst nästan.
I alla fall för mej o min kompis som för övrigt aldrig behövde betala tillbaka något.
Sedan gifte jag mej med Johan o mitt synsätt på pengar va verkligen inte det allra bästa,så jag fortsatte väl i samma bana tänkte att de spelar ingen roll med lite mera skulder.
 
Fy vad jag lurade mej själv.
 
 
 
Det är väl en sak som jag ångrar mest att jag sa till johan att ta ut ett check häfte, vi tyckte de va super coolt o handla massa...ja inte massa men en del. Förlåt mej Johan .
 
 
Jag har ju efter min skillsmässa med Johan 1999 fått bita i det sura äpplet och verkligen tagit tag i min ekonomi och har år efter år betalat.
Fick tillomed betala pappas begravning o sten o allt. För de skrevs på mej o jag tänkte att lite skuld till skadar väl inte.
Men nu sitter jag här 22 år efter jag var 18 år. Och har aldrig de senaste 20 åren kunnat ta något på avbetalning eller lån.
Jag har varit stämplad, varit en skymf för många. Inte kunnat skaffa hemtelefon eller lägenhet eller hya en bil för den delen.
Kan ni tänka er att om jag inte haft psyke och den vilja att överleva så hade jag lika gärna kunnat hamna på gatan.
Jaja jag vet att mycket har jag mej själv att skylla. Jag vet det.
 
Tack och lov blev jag frälst och förlåten...förlåten av gud men stämplad o människors ögon. En dålig människa med 0 ekonomi insikt eller ordning.
Jag har inte kunnat leva som ni andra jag får hela tiden kringå regler och ordningar,ta andra vägar till att ha ett boende,telefon och kläder på kroppen.opch allt som livet hör till.
Nu kanske någon tänker att du inte ordnat med skuldsanering..
Jo de kanske jag skulle ha gjort, men när man försöker vara stark på alla fronter så klarar man inte att genomgå den procesen.
Det räckte med att jag ansökte om ensam vårdnad för mina barn när jag skilde mej 1999 det blev 4 år med utredningar och massa.
Visst jag vann jag har ensam vårdnad men till vilket pris.
Jo jag fick en hjärtinfarkt 30 år gammal.
Livet sätter sina spår o jag bara undrar nääärrrr ska jag få slappna av och vara bara vara..
Vänner reser utomlans o visst vi va i florida förra året men om ni bara visste vad vi fick kämpa o slita för att det skulle bli så. ojoj.
Visst skulderna är nästan betalda, men sen då det är 3 år till som anmärkningen sitter i.
O jag är så sjukt less på att inte kunna...ja vad är det jag vill kunna, inte vet jag men känna mej fri!! inte skuldsatt. Som en snara runt halsen hela tiden varje dag varje minut.
Min syster fick aldrig någontin skrivet på sig.
Så i bland kännss det som att jag födes bara för att jag skulle få massa skulder skrivna på mej att bli stämplad i sammhället i alla sammanhagn.  
 
Jag tycker verkligen inte syd om mej själv för jag har stor del i det mej jag önskar att någon kunde se min situation och lösa mej från skulder så jag någon gång fick känna mej fri.
Jag ber om det varje dag.
Jag är ingen dålig person jag försöker göra gott i allt jag gör men jag är stämplad.Men det finns ingen som vågar...varför... för jag har den bakrund jag har.Men jag har ändrats och jag har verkligen gjort så gott ja kunnat med hus och hem och barn uppfostran. 
 
 
Nu till ågot helt annat våran tax Doris fina doris hon är dräktig och i dag gjorde vi ett ultraljud hos vertrinären och det var 4 valpar,kanske fler..jag tror det me vi får se. Alltså det är sååååå skoj för Doris är världens finaste så mild och fin o klok o gosig på alla sätt. Så vi ser verkligen fram emot valpar ca den 28 feb.
Som jag skrev så blev detta väldigt personligt men jag vill inte längre, jag vill inte vara skuldsatt.
 
 
1