Maskrosbarn

Starkaste rötterna. Praktist oförstörbar. En hållbar växt... Ett maskoros barn ,vi är många 400 000 tusen barn i Sverige i dag lever med missbrukande familjer 400 000 de är ju helt galet men inte så konstigt med den press och stress vi lever i i dag.
 
 
Ska lönen räcka, ska jag få sparken, jag har fått sparken hur ska vi klara oss krav från skola krav på att prestera och krav på att konsumera, har grannen så ska jag oxå ha.
 
Har klasskompisen ska jag oxå ha annars blir man mobbad. Min minsta dotter hade samma jeans i 2 dagar då sa hennes kompis har du bara 1 par eller.
Eller när kompisen kollade min dotter i ögonen o sa du vet väl att man kan plocka ögonbrynen och varje gång de pratar tittar på hennes bryn istället för i ögonen.
Det ska vara expressohouse och subway efter skolan det ska vara dyra pressenter på födelsedagar på kalas hon kompisar de räcker inte med en 50 lapp i ett kuvert eller nått litet utan de ska vara minst 200 eller nått dyrt från bodyshop. Men allvarligt var är vi på väg.
 
Jag va på arbetsförmedlingen förra veckan o i foajen satt en pappa djup nersjunken med sin mobil o barnet (ca) 2 år satt i vagnen med en ipad hängandes i nån special anordning på handtaget så barnet kunde sitta o ligga och titta så pappa kunde surfa ifred. 
 
Det är ju inte klokt.
 
Alla går med nedåt böjda nackar o kollar mobilen.
Jag såg utanför mitt fönster en som åkte på airboard eller va dom heter samtidigt tittandes på telefonen, ja funderade om den va för programerad vart den skulle för han såg helt paralyserad ut.
 
Ja menar de eju inte konstigt om man blir alkohol eller narkotika missbrukare när man tittar upp från den där skärmen så finns VERKLIGHETEN.... Den klarar man inte av så man måste droga sig för att klara stressen pressen, kraven över att existera.
 
Jag träffade en gammal kompis och de va som vi möts i går för vi visste allt om varandra redan, hur då tänker du eller de gör du nog inte för du säger som jag FACEBOOK..... Ja vet ,ja är där oxå, statusar hit o dit. Det finns inte längre några begränsingar vad man kan och inte kan göra utan allt handlar om socialt nätverk.
 
O ja jag sitter ju här sjuälv nu, i stället för att gå ut i det vackra vintervädret . Men jag känner att jag måste skriva av mej jag fungerar så att skriva är som terapi för mej förut va det papper och penna nu är det laptop.
 
Så många ensamma det finns oxå som dränker si ensamhet i alkohol ensammma som söker bekräftelse och hamnar i missbruk.
Jag sökte oxå alltd bekräftelse men hamnade aldrig i droger men det hade lika gärna kunnat vara så för det är en tunn linjes skillnad mellan missbruk eller inte missbruk, tillfälligheter att säga nej när harsch pipan går förbi att ha starka rötter att inte dras med i en veklighets flykt.
Det behövs så lite för att trilla dit.
 
Så många barn i sverige i dag hur ska det bli när dom växer upp med näsan ner i smartphonen att fly undan familjens tragegi missbruk .
Hur ska dom klara av verkligeten. Jag är rädd för hur det kommer att bli.
 
Jag skulle vilja ut i skolorna och berätta hur det är att växa upp med missbrukande föräldrar inte linda in det i rosen doft utan berätta vekligheten.
Vittna med mitt eget liv och de misstag jag gjort men oxå de som verkligen betyder någonting. FÖRLÅTELSE.
 
Det är inte ditt fel kära du. Du måste bryta de mönster dina föräldrar hade, du behöver inte gå samma väg.
 
Du kan förlåta hur ont detän gör så kan du förlåta för i förlåtelsen växer ett maskrosbarn som har starka rötter en nästan oförstörbar och hållbar person om du bara väljer att bryta mönstret och förlåta.
 
Du kanske tycker att det låter lätt. Jag kan lova dej det är inte lätt men endå så lätt och befriande.
 
Så vill du ha hjälp eller vill att jag ska komma till din skola. mejla mej på [email protected]