prövningar solbränna och öland

Livet... sanden mellan tårna underbara Öland vi fick en vecka där. Så underbar sandstrand,så roligt vi hade alla var sams hudarna badade totte va alldeles galen i vattnet och verkligen älskade vattnet. vi fick en campingplats precis vid havet och kunde sitta utanför och titta på solnedgången. 
Bruna blev jag och gubben min  eller röda...brända...sen blev ja brun min man röd sen återgick han till samma färg som innan hehee. De va ju så härligt att ta sol stolen ut i vattnet och sitta o läsa, de blåste ju lite så de va sådär behagligt skönt. 4-5 timmar. ajajajaaa . Solkräm nä de e för blekfisar sa jag till min man. Kanske borde ha lyssnat på honom o kommer att göra det framöver med tanke på hur mycket jag flagat heheee.
Vi bodde på en kamping i köpingsvik som heter Gröndals camping. Super bra måste jag säga.
Vi fick havs plats och toaletterna och dushar va super fräcsha , de hade desinfinering till toaletten ett stort pluss från mej och min ena dotter som har liiitttee bacilskräck.
 
Jag var på öland när jag va i 7 års åldern pappa skulle sälja karameller på borgholms marknad  han va knalle om någon missat det ..och vi hade husvagn, det jag minns är att jag och min syster badade i nån fontän på torget eller vid torget. Och att pappa fick ett epeleptiskt anfall och någon körde honom på ett pickup flak till sjukhus.
 
Pappa va full hela tiden just på öland på vägen dit har mamma berättat att han pråmt skulle köra över ölandsbron. Tack o lov gick de bra med tanke på att han va stupfull. 
 
Sen va det de där med prövningar. Jag jobbar lite ideelt med att hjälpa mäniskor, när vi kom hem så va mitt kont kapat, ja jag skickade pengar till ett sjukhus i ett land (långtbortistan) och någon har därifrån lensat, ja nu va de ju inga miljoner men tillräckligt för att sabba sommaren för mej och barnen. Har man då också den smarta iden att försäkringar hjälper inte och det händer aldrig mej iden så tar det hela lite längre tid.
 
Så är de nån som vill bidra så är de bara o hojta till, det va ett skämt med modifikation.
Till råga på allt så hade min make lånat ut min bil till en kille från ett europeiskt land och han hade den briljanta iden att sälja den, alltså man blir ju stum av förundran av all kreativitet när jag satt i min solstol och fixade brännan 2016 lixom. Vi sklle åkaq o handla lite på Nelins i uppsala där vi bor, vi handlar där i bland för att de varit så schysta och skänkt mat (korv)och  80 stsemlor till det arbete som jag gjort med hjälparbetet.  I allafall när vi va på väg dit så stod min make på bromsen vid fyrishov de e ju din bil gumman... va... ja de blev ingen handling utan de blev att ringa polis o bla bla bla... farbrodern som köpt bilen va helt till sig fläktade och gapade och hjotade att slå sönder bilen.. Jisses alltså.. ja gick o satte mej i min mans bil ja orka inte ens höra på. Det slutade med att jag och min make bad en stund och vi tyckte faktiskt synd om farbrodern...som lugnat ner sig... så vi sa ok du har betalat 5000 kr ihopp tiggda pengar inte en helt lätt uppgift. Så vi skriver över bilen på honom och välsignar han. Han blir så glad så han svimmade nästan. Hans fru drog upp en näve enkronor och proppsade att vi skulle ha det. nej nej sa jag . 
 
De va precis som luften gått ur en först banken sen detta va ska ja nu åka i. ksmkajdjjsjsajzhzhziakqkia  ville ja bara skrika. Gumman lungna dej vi kollar blocket o köper nå billigt. sagt o gjort en halvrutten golf från 1800 talet kallt lixom. Men den rullade lite som en automat fast de va ingen automat heheee ja lovar kunde åka på 3an hela tiden. I alla fall så han ja bara ha den nästan 2 dygn sen i förrgår morse när ja skulle åka i väg ja men hallå dörrarna stod på vid gavel hmmm ok ...men dra mej baklänges på en grusgård sa min son hahaa han kan då utrycka sig hahaa kablarna bara hängde under ratten och ratt låset va knäckt.
 
 
Saken hör till den att jag sagt att jag ska ta det lungt över sommaren med mitt hjälparbete för jag har hålt på rätt mycket minst sagt i höst och vinter och vår.
Vissa grupper gillade tydligen inte det.  Och ja de vet var jag bor, varför kan man undra jo för i vintras när de va så kallt o flera fam va så smutsiga och frusna fick de duscha hemma och även om det inte är personerna i sig som gjort detta mot mej och min familj så är de släkt med varandra på ett eller annat sätt.
 
 
Jag vill inte peka ut nån eller några men man blir ju ledsen. Sen har det hänt några andra saker jag inte kan eller vågar ta upp här så jag slutar helt enkelt med mitt hjälparbete till de mest utsatta eu med borgare. Och det handlar inte om att jag är rädd utan det handlar om att jag är rädd om min familj. Jag får säkert skit för detta blogg inlägg oxå men jag har bett bet gud om nåd att inte göra mitt hjärta hårt eller bittert.
 
Gud har kallat mej till något annat ..som jag ska berätta om en annan dag.
 
Självklart slutar jag inte med att ge men jag kommer akta mej.pöss o kramr