Skillnad, ica och nöd

 Vad är det för skillnad jag  bara undrar vad är det för skillnad på en Romsk 3 åring med smutsiga händer mage som kurrar och en tom blick , eller en liten pojke från syrien.
Eller för den delen svenska barn ska inte glädjen och buset få lysa i den rumänska eller syriska pojken så som i de svenska barnen.
 
 
Varför får vissa boende kläder skola och inte andra. Vi i Sverige ska ju vara ledande i jämställdhet. 0 tolerans mot rasism. Men gäller det bara vissa . Varför gäller det inte alla. Den slitna tandlösa kvinnan jag ser nästan varje dag vid min ica butik, Ja inte MIN butik men där jag brukar handla. Hej hej tjena tjena, jag undrar vem har lärt henne det, det låter nästan komiskt hej hej tjena tjena i en fras lixom.
 
Jag stannar och tittar henne i ögonen. Hur mår du försöker jag få fram på nån slags rumän engelska.
Jag har ju snappat upp ett och annat ord de senaste året jag jobbat med denna folkgrupp. Hennes barn är hungriga den lilla behöver blöjor nu har hon virat om ett klädesplagg som blöja.
 
Någon som skänkt kläder till denna familj och en del av kläderna får användas som blöja. Det är tragiskt men oxå en verklighet 1 maj 2016.. första maj förresten upp till kamp , alltså ja blir ju gråtfärdig var denna regering har tagit oss, miljöpartiet ...som ja trodde va hyvens och rekorderliga njaaaa. Nä men Nordea dom e ju bra lixom. Ta från de fattiga och ge till de rika.
Jag har 0,00 kronor för att jag hjälper alla dessa familjer med att överleva, Varför jo för att jag är expert på att överleva. Jag vet hur det är att vara diskriminerad. Jag vill att Sverige ska vakna.
Vi kristna måste se till detta folkslag när ingen annan gör det. Vi måste leda dem på rätt väg, ge dem arbete och utbildning. Vi har mer och mer icke kristna invandrare och jag önskar att varenda en fick se att Jesus är vägen sanningen och livet.
 
Barnen till romerna de har inte bett om att få komma hit alla föds vi under samma himmel men tyvärr inte med samma förutsättningar.
Därför undrar jag Sverige varför gör vi skillnad på barnen.
Har inte alla barn rätt att bli mätta varje dag rätt till skola och utbildning rätt till tak över huvudet. Säg mej då varför den romska lilla pojken sover i en möglig husbil utan golv, varför den syriska pojken bor på en förläggning med mat och leksaker.
 
Kvinnan vid ICA tittar mej i ögonen och jag skäms . Jag köper blöjor och lite mat och lämnar till henne när jag går ut. Det känns hopplöst hur jag en bråkar med kommun och högt uppsatta så säger de bara att de inte kan ge besked. Vad är det för skillnad på de båda pojkarna. Jesus hör min bön
1