känn doften

Känn doften Jag satt i går och skrev på boken jag håller på med och så o plötsligt hörde jag åskmuller. Det blev alldeles stilla sen kom de första dropparna regn på den snustorra asfalten, Mitt köksfönster var öppet på vid gavel eftersom de va så varmt och så kände jag... jag drog ett djupt andetag genon näsan ...Blöt asfalt precis när det första regnet kommer när gräset suktar efter liv när marken torkat ut när dropparna faller och marken säger tack då kommer den där underbara doften blöt asfalt, sommar regn. Sen brakar det loss och åskar och regnar som bara den men bara de där första 3 minutrarna gör mej så lycklig så tacksam till livet.
 
Eller när man står nedanför ett transparente blanche äppleträd eller som i mitt fal på Nelins mataffär där de hade den äppelsorten. Jag kände lång väg att det var denna ljuvliga sort.
 
 
 
 
Denna spröda doftande goda äpplesort. Jag stack givetvis ner näsan bland äpplena och drog ett djupt andetag och plötsligt så var jag i mormor och morfars sommarstuga sittandes på en tjock gren av detta äppelträd. Inget luktar som svenska äpplen.

 

När vi ändå är inne på dofter så skulle jag köra min makes bil härom dagen, han spolar avlopp. Den lukten va inte så trevlig, fyanmej. Eller när man öppnar ett paket mamma scans köttbullar. Då vill man lätt bli vegietarian hehee.
 
Men nått mer som doftar underbart är små kvist tomater mmmm kära nån är de nån mer än jag som är hookt på dofter.
 
 
På öland var det en annan doft .Vd stranden tång,salt och hav så underbart att bara sitta och andas in alla dofter. 
 
 
Jag har haft det lite tufft på sistonde att  bli ratad av någon man trodde var ens vän eller i allafall kunde ha blivit tar hårt på en. Jag ska vara väldigt nogran vem jag släpper in på livet hedan efter. Jag är ganska öppen här på bloggen och jag vill vara det för alltid hjälper det någon med mina livs berättelser, kaos i vardagen lugnet i vardagen kärleken till andra människor tvivel, tro och ännu mera kärlek.
 
Jag har bara en sak till att skriva i detta blogg inlägg. Gräv inte i andras förflutna, döm ingen. Man behöver peta ut bjälken ur sitt egna öga innan man dömmer någon. Det kan göra större skada än vad som var tänkt från början. Gjort är gjort och om personen från sitt hjärta ångrar sig så ska det vara glömt och förlåtet. Vi ska alla stå inför vår herre när den tiden kommer och göra räkenskap och har man bekännt sin synd då finns den inte mera. Jag vill bara säga det, du kanske finns därute som blir dömd eller dömmer någon annan . Låt bara bli tacka för nåden och att jesus tog allt på sitt kors. Och att vi varje dag får be fader vår som är i himmelen helgat vare ditt namn tillkomme ditt rike ske din vilja så som i himelen så och på jorden ge oss i dag det bröd vi behöver och förlåt oss våra synder så som vi förlåter dom oss skyldiga äro utsätt oss inte för prövning och fräls oss ifrån det onda ty ditt är riket din är makten i evighet AMEN.
 
Kram J