Flyktingar,modifast och bubbel vatten

Hjärtat knyter sig när jag för första gången ser den där lilla pojken död på stranden.
Vems son är han. Hur länge har han varit död. Jag är tvungen att kolla bort ta en paus dricka lite bubbelvatten.
Orkar man se sånt här. Är det så här de ska bli nu i denna flykting ström ska barn flyta i land överallt. Barnen har inte bett om att få bli födda. 
 
 
Från vems famn slets det lilla barnet..... Sorgen... längtan efter något nytt i europa, en längtan som i många fall blir jobbig, tuff ,hård i europa där kan man leva gott. Kan man det ....att bli instängd på en flykting förläggning någonstans i de värmlänska skogarna långt i från den svenska svensken.
Som för övrigt röstar på SD i dessa dagar och jag kan förstå de som gör det för mycket är bra som dom säger och flykting politiken behöver verkligen ändras. 
Men från att vilja ändra på flykting politiken till att vara rasist är steget långt för mej.
 
Tänk jag som va så rädd för invandrare ...eller ny svenskar... och nu har verkligen gett mej ett hjärta för dessa.
Romerna här i Uppsala ja stackars mäniskor eller föresten de tycker att det är bättre än i Rumänien.  Jag kan förstå de .  Där får de inte tigga de blir bort jagade som avskum.
Bort jagde blir de ju här i sverige oxå men inte på samma sett.
Där är de förföljda och det är så mycket mer kriminalitet.
Att sitta utanför ica i 10 timmar, att sitta i alla väder.
Man undviker att titta på dom att se in i deras bruna sarjade blick, att se smärtan att se längtan efter värme och trygghet. Möter man deras blick så får man ett tandlöst leende. Vad vet jag om de sitter med tandvärk ,hunger,kramp av att sitta så länge. Ett leende ,ett rop på hjälp.
Att få bara vara .
 
Här sitter jag med min modifast och mitt bubbel vatten ,fredag i morgon igen. Jag längtar till söndag till gudstjänst. Jag har en sådant fantastisk pastors par dom vet vet... ja menar en som vet på riktigt hur det är att leva. Ingen klubb för inbördes beundran med skyggs lappar utan kärlek frihet och Jesus i centrum, det känns fantastiskt. Jag är oerhört tacksam.
 
Modifast ja..hehee hallon är godast alltså nu efter 16 dagar har jag gått ner 11,3 kg jisses de känns super. Jag känner mej lätt som en fjäder, hehe fast ja vet att det är väldigt långt kvar till den där fjädern men det är en bit på väg.
Tappar byxorna och glasögonen åker av mej hehee hur ska detta sluta.
 
Blev i början på veckan otroligt besviken på några vänner, och jag tänkte verkligen ge upp allt men så kände jag bara guds kraft inom mej.
Som det står i Matteus 16.21.23 så sa han gå bort från mej satan. Ja ni kan läsa själva.
Jag sa likadant och jag kände en sådan glädje komma över mej.
Hur kunde jag bli så missmodig jo mäniskors tankar och  elaka ord smet sig in i mitt sinne. Jag såg inget annat förens detta ord uppenbarade sig för mej och jag är så tacksam. Tacksam för lovsång, kan inte sjunga men ja gör de ändå när ingen hör hehee tacksam till min familj och församling.
 
Nä nu ska jag sova i morgon är en ny dag av nåd och jag tänkte sprida lite glädje o kärlek
 
 
 
 
 
 
 
bibeln - vatten,flyktingar,modifast,jesus,glädje